Megrendelés
Sportjog címlap
Publikáljon szaklapjainkban!
Publikálás info@orac.hu

Sportjog


A folyóiratról

A sport nemzetközi és hazai jelentőségének növekedése, a „sportipar” jelentős gazdasági szerepe, médiabefolyása a sport jogi szabályozásának jelentős bővülését idézte elő. Az új folyóirat a sportjog iránti erősödő érdeklődést kívánja kielégíteni.

A folyóirat foglalkozik a sportolók, az edzők, a sportvezetők jogállásával és felelősségével, a sportegyesületek és a sportvállalkozások jogi szabályozásával, a magyar és a nemzetközi sportszövetségek jogállásával. Tárgyalja továbbá a sport szerződési jogát, tehát az amatőr, illetve a hivatásos sportolók szerződéseit, továbbá a sport kereskedelmi szerződéseit, így a szponzorációt, valamint a sport médiákban való megjelenésének jogi kérdéseit. A folyóirat vizsgálja a sportirányítás és a sportfinanszírozás aktuális kérdéseit, a Magyar Olimpiai Bizottság és más sportköztestületek jogállását. Elemzi a sportrendészet, a sporthuliganizmus elleni küzdelem problémáit, a sportlétesítmény-üzemeltetés és a sportesemény-szervezés jogi problémáit. A folyóirat kitér a sportegészségügy és ennek keretében a doppingolás elleni fellépés kérdéseire is.

A Sportjog szerkesztőbizottsága főleg a magyar egyetemek jogi karain folyó sportjogi oktatást végző szakemberekből áll, főszerkesztője a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjogi Tanszékének vezetője.


Impresszum

A LAP ALAPÍTÓJA: Sárközy Tamás

FŐSZERKESZTŐ: Szekeres Diána

A SZERKESZTŐBIZOTTSÁG TAGJAI: Borbély Zoltán, Boóc Ádám, Cserny Ákos, Csisztu Zsuzsa, Fejes Péter, Görög Márta, Horváth István, Kovács Gábor, Nagy Zsigmond, Nochta Tibor, Pázmándi Kinga, Pribula László, Sárközy Szabolcs, Szuchy Róbert, Szabó Tünde, Tóth Gergő József, Tóth Nikolett

AZ ÍTÉLKEZÉSI GYAKORLAT ROVAT SZERKESZTŐJE: Fejes Fruzsina

A SZEMLE ROVAT SZERKESZTŐJE: Fejes Mariann


Megjelenik: évente négyszer


ISSN 2677-1748

Sportjog

Fizessen elő a Sportjogra!

Előfizetés
Ugrás az oldal tetejére