Megrendelés
Parlamenti Szemle címlap
Publikáljon szaklapjainkban!
Publikálás info@orac.hu

Parlamenti Szemle


A folyóiratról

A parlament a demokrácia egyik legizgalmasabb és legkomplexebb jelensége: jogi konstrukció, politikai intézmény, társadalmi jelenség, médiafelület egyszerre. A Parlamenti Szemle ennek megfelelően interdiszciplináris megközelítésű tudományos folyóirat, amely visszatekint a múltba, kitekint a világra és előre tekint a jövőbe, bemutatva a parlament-kutatások legfontosabb hazai és külföldi eredményeit a jog-, politika- és más társadalomtudományok területéről. Olvasóink elméleti tanulmányok mellett értesülhetnek a közelmúlt parlamenti választásairól, a parlamenteket érintő bírósági döntésekről, a parlamenti gyakorlatról egyaránt.

A Parlamenti Szemle 2016-ban indult, magyar nyelvű, nyomtatott és online tudományos folyóirat, amely a parlamenti, parlamentarizmussal kapcsolatos kutatásoknak kíván fórumot biztosítani a jog- és politikatudomány művelői számára egyaránt. A lap a parlamenttel foglalkozó társadalomtudományok szakmailag lektorált (double blind peer review) folyóirata. 


Impresszum

A Szerkesztőbizottság elnöke: Kukorelli István

Szerkesztőbizottság: Bárány Tibor, Bihari Mihály, Ilonszki Gabriella, Petrétei József, Pokol Béla, Salamon László, Smuk Péter, Soltész István, Stumpf István, Szente Zoltán, Trócsányi László

Szerkesztők: Erdős Csaba, Szabó Zsolt

Alapító: Szabó Zsolt

ISSN: 2498-597X

Lapunk a Magyar Tudományos Akadémia IX. (Gazdaság- és Jogtudományok) Osztály Állam- és Jogtudományi folyóiratlistáján hazai 'C' kategóriás besorolást kapott.

Megjelenik: évente két alkalommal

Parlamenti Szemle

Fizessen elő a Parlamenti Szemlére!

Előfizetés
Ugrás az oldal tetejére