Megrendelés
Magyar Jog

Fizessen elő a Magyar Jogra!

Előfizetés

Nagy Álmos Lukács: A hiánypótlás határidőn túli benyújtásának jogkövetkezményei (MJ, 2023/10., 622. o.)

A Kúria újabb határozatában szakított korábbi álláspontjával és rögzítette, hogy a határidőn túl benyújtott hiánypótlás mint elkésetten teljesített perbeli cselekmény hatálytalan.

Címszavak: hiánypótlás, határidő, határidőn túl, elkésett, beadvány

A felperes a Budapest Környéki Törvényszék végzése ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, valamint azzal egyidejűleg kérte a felülvizsgálat engedélyezését. A felülvizsgálati eljárásban a jogi képviselet a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (a továbbiakban: Pp.) 72. § (1) bekezdése értelmében kötelező, azonban a felperes jogi képviseletét ellátó jogi képviselő meghatalmazása időközben megszűnt. Erre tekintettel a Kúria a hiányok pótlására szólította fel a felperest és végzésében felhívta, hogy annak kézbesítésétől számított 8 napon belül csatolja a jogi képviselője felülvizsgálati eljárásra vonatkozó meghatalmazását.

A felperes a Kúria végzését 2023. április 5-én vette át, azonban a jogi képviselő részére adott meghatalmazást elkésve, 2023. április 14-én nyújtotta be. Tekintettel arra, hogy a hiánypótlásra nyitva álló határidő 2023. április 13-án lejárt, a felperes a hiánypótlást határidőn túl nyújtotta be, vagyis azt nem teljesítette.

A teljes tartalom megtekintéséhez jogosultság szükséges.

A Jogkódex-előfizetéséhez tartozó felhasználónévvel és jelszóval is be tud jelentkezni.

Az ORAC Kiadó előfizetéses folyóiratainak „valós idejű” (a nyomtatott lapszámok megjelenésével egyidejű) eléréséhez kérjen ajánlatot a Szakcikk Adatbázis Plusz-ra!

Tartalomjegyzék

Visszaugrás

Ugrás az oldal tetejére